Verschil tussen low code en no code

Kies je ervoor om een low-code platform installeren van Esperanto-XL of juist voor een no code platform te installeren? Hoewel de woorden niet eens heel veel van elkaar verschillen, zijn de betekenissen van de woorden toch niet helemaal hetzelfde. Het komt geregeld voor dat de termen door elkaar heen gebruikt worden, maar dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Het is daardoor wel begrijpelijk dat jij niet altijd even duidelijk weet wat nou precies low code development is en wat precies no code development is. Gelukkig kun je hieronder de twee termen verschillend uitgelegd worden waardoor je hopelijk een beter beeld hebt van zowel low code als no code. Ben je geïnteresseerd in low code en no code? Lees vooral verder!

No Code uitleg en verdere toelichting

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om naar de term zelf te kijken. No code verschilt van low code omdat het simpelweg het woordje ‘no’ bevat in plaats van ‘low’. Hier is het verschil tussen de twee termen, no code en low code, al een beetje duidelijk. No code wordt namelijk gebruikt wanneer een development geprogrammeerd wordt met behulp van geen codes. Deze no code wordt vooral gebruikt door zakelijke gebruikers. Zij willen vaak een applicatie ontwikkelen waarbij ze eigenlijk geen kennis over programmeren nodig hebben. Je kunt eigenlijk heel makkelijk een applicatie ontwikkelen met de no code development. De gebruikerservaring is dus eigenlijk vrij simpel en toegankelijk voor mensen.

Low Code uitleg en verdere toelichting

Low Code bestaat dus juist uit de woorden ‘low’ en ‘code’. Low code betekent dus eigenlijk dat het hier draait om een low code development waarbij er minder gecodeerd wordt in vergelijking met de handmatige codes maar er is nog wel sprake van een paar codes. Deze manier van ontwikkelen wordt vaak gebruikt door ontwikkelaars die enigszins nog een goede basis hebben over development en de rest dat daarbij komt kijken. De manier van ontwikkelen door middel van low code is gemakkelijker dan wanneer je deze vergelijkt met het handmatig ontwikkelen van een applicatie met behulp van codes. Hier draait het dus vooral om snelheid. Low code gaat namelijk stukken sneller dan de oudere manier van ontwikkelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *