Elke man zijn eigen stijl 

Je zou denken dat het voor dames veel makkelijker is om kleding te kopen dan voor heren. Vroeger was dat misschien ook wel zo. Mannen moesten stevige, slijtvaste kleding hebben en het moest vooral niet te uitgesproken zijn. Gelukkig zijn de tijden veranderd en mag de man zich ook uiten in zijn kleding. We bespreken hieronder een aantal verschillende stijlen.

Casual

Een casual outfit is vooral een sportieve, comfortabele kledingstijl. Een jeans bijvoorbeeld met een grof gebreide trui en daaronder je favoriete shirt. Een stoere shawl en een paar goede schoenen van bijvoorbeeld Tommy Hilfiger sale maken de outfit compleet. Casual draag je in je vrije tijd dus bijvoorbeeld naar een buurtfeestje, de voetbalwedstrijd van je zoon of gewoon lekker thuis.

Business casual

Business casual is vergelijkbaar met casual maar deze stijl is wat netter en daarmee zakelijker. De jeans kan nog steeds maar ga dan voor een donkerblauwe kleur met daarop een katoenen overhemd en een donkere blazer. Ook een coltrui op een grijze broek doen het goed in deze stijl. Suede schoen van bijvoorbeeld Malelions maken de outfit compleet. 

Deze stijl is bij uitstek geschikt voor je werk.

Sportief chic

Sportief chic kun je het best vertalen naar kleding die en sportief en netjes is, het is een look die comfortabel zit en tegelijkertijd stijlvol is. Je kunt volledig je eigen stijl bepalen door bijvoorbeeld je twee favoriete kledingstukken te combineren. Sneakers onder een nette broek of een net jasje op een jeans. Deze stijl kun je in je vrije tijd dragen maar ook naar kantoor. 

Urban

De urban stijl komt voort uit de straatcultuur uit de jaren 90 in New York, de hiphop scene, en draait vooral om originele trends. Sportief wordt in deze stijl met stoer gecombineerd waarbij je kunt denken aan baggy broeken met daarop een opvallend oversized t-shirt,  sieraden en stoere sneakers om de stijl compleet te maken. Deze stijl is voornamelijk voor in je vrije tijd. 

Tot slot

Waar je ook voor kiest, zorg dat het bij je past en dat jij je er comfortabel en zelfverzekerd in voelt. Natuurlijk is er met inspiratie opdoen niets mis maar wat de modetrends ook aangeven, jij kent je eigen stijl het beste. Zorg goed voor je kleding, je koopt mooie artikelen en betaald daar ook voor. Stop bijvoorbeeld spanners in je schoenen en poets ze regelmatig. Was je witte kleding met het daarvoor bestemde wasmiddel en strijk ze. Oftewel, loop nooit onverzorgd maar wel in stijl de deur uit.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *