Wat kan ik voor mijn ramen doen in plaats van gordijnen?

Stoffen gordijnen zijn al lang de meest populaire raamdecoratie voor huiseigenaren, en er is veel voor te zeggen om voor gordijnen te kiezen. Weinig andere raambekleding biedt immers dezelfde mate van veelzijdigheid als het gaat om kleur, patroon, stofsoort en -dikte en accessoires. Deze opties geven huiseigenaren volop gelegenheid om hun creatieve flair uit te oefenen als het gaat om de inrichting van hun huis.

Er kunnen echter een aantal redenen zijn waarom je in plaats van gordijnen een ander soort bekleding voor je ramen wilt, en de alternatieven zijn vrijwel onbeperkt. In dit blog bespreken we een aantal redenen waarom je misschien liever je ramen bekleedt zonder het gebruik van Raamdecoratie.com.

Je erkerramen bekleden

Er zijn veel variaties in de constructie van erkers, en voor sommige daarvan kunnen gordijnen de perfecte uitstraling bieden. Maar de hoeken die ontstaan in je erker met drie ramen, vormen vaak een uitdaging voor het ophangen van gordijnen. Bovendien word je misschien moe van het dagelijks openen en sluiten van gordijnen voor drie ramen voor privacy en lichtregeling. Enkele te overwegen alternatieven zijn vouwgordijnen of jaloezieën, die gemotoriseerd en zelfs geautomatiseerd kunnen worden, zodat ze in één keer open en dicht kunnen.

Een verlangen naar eenvoud

De recentste trends in de woninginrichting wereld geven aan dat veel huiseigenaren de voorkeur geven aan het strakke uiterlijk van een enkele raamdecoratie in plaats van de gelaagde uitstraling van vroeger. Als dit als jou klinkt, overweeg dan om op maat gemaakte jaloezieën te laten monteren. Tegenwoordig zijn jaloezieën verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen, waaronder houten alternatieven die bestand zijn tegen de vochtigheid van keukens en badkamers. Jaloezieën zorgen voor een goede licht- en privacyregeling en zijn energiezuinig waardoor ze  de ultieme solo zijn onder de raambehandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *