Alles wat je moet weten over heren golfkleding

Ben je van plan om binnenkort te gaan golfen, of wil je misschien lid worden? Dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste kost golfen veel tijd en geld. Golfen is een moeilijke sport en niet te vergelijken met sporten, zoals voetbal en hockey. Ook kost het aanzienlijk meer geld dan die andere sporten. Zo moet je als beginner golfclubs en golfballen aanschaffen om te spelen, en moet je ook nog een golfoutfit aanschaffen. Verder is te lezen wat je moet weten over heren golfkleding. 

Kledingvoorschriften

Veel golfverenigingen hebben kledingvoorschriften. Deze kledingvoorschriften kunnen nog wel is verschillen, dus het is verstandig om eerst op de website te kijken wat de voorschriften zijn voor de desbetreffende vereniging. Over het algemeen is het belangrijk dat de heren golfkleding netjes is. Dit betekent dat vaak wordt verwacht van golfers dat zijn een polo dragen met een nette broek en schoenen die passen bij de outfit. De kraag van de polo moet netjes zijn en soms wordt ook verwacht dat de polo in de broek wordt gedragen. Verder moet een broek het liefst een pantalon of een bermuda broek zijn. Bij sommige verenigingen mag een nette spijkerbroek ook. Dit betekent geen scheuren of aparte fratsen op de broek. Verder moeten de schoenen ook netjes zijn, en moeten de sokken minimaal over de enkel komen. Een pet of een hoed is vaak ook toegestaan op de baan, vaak mag dit niet in het clubhuis of in de kantine gedragen worden. Vaak zijn er aparte regels voor kantine of clubhuis en de golfbaan zelf.

Golfkleding moet comfortabel zijn. Je gaat als golfer een rondje slaan, en dat is 18 holes. Dit gaat je veel tijd kosten en ook ben je veel aan het bewegen. 18 holes betekent vaak dat je meer dan vijf kilometer wandelt en daarnaast moet je ook nog de bal slaan en de golfclubs dragen. Polo’s worden vaak als comfortabel gezien, maar lange broeken niet altijd. Korte broeken mogen dus als het lekker weer is, dan is het dat zeker een aanrader. Ook de schoenen zijn een zeer belangrijke factor voor het comfortabel bewegen. Er worden door grote sportmerken speciale golfschoenen gemaakt. Zo kan je golfschoenen krijgen met noppen en golfschoenen met spikes. Noppen worden vaak als aangenamer gezien aangezien deze ook buiten de baan fijn zijn in gebruik. Naast de kleding kunnen ook de golftassen voor comfort zorgen. Zo heb je draagtassen, maar ook trolleytassen. Trolleytassen kan je lekker rijden en zijn vooral fijn als je 18 holes gaat spelen. Het vele dragen van een tas kan voor vermoeidheid zorgen en voor problemen aan de rug of schouder.

Golfkleding die prestatie verbeteren

De golfkleding moet comfortabel zitten, maar kan ook prestatie ook beïnvloeden. Als je niet comfortabel in je kleding zit, kan je ook minder goed concentreren op je swing. Verder is het ook belangrijk om één handschoen te kopen voor de grip. Je hebt maar één handschoen voor je rechterhand of linkerhand. Deze handschoen zorgt ervoor dat je de golfclub beter kan vasthouden en een mooiere swing kan maken. Verder kunnen schoenen met spikes ook fijn zijn om aan te schaffen. Zijn soms minder comfortabel buiten de baan, maar zorgen op de baan voor meer stabiliteit en balans. Stabiliteit en balans is erg belangrijk bij het slaan van golfballen.

Weersomstandigheden

In Nederland verandert het weer vaak snel en is het ook niet altijd even warm. Dit betekent dat het ook handig is om kleding aan te schaffen voor verschillende weersomstandigheden. Dit kan zijn in kleding, maar ook in schoenen. Zo kan je voor kleding een regenjas aanschaffen voor de regen, een net vest voor de winter en een mooie korte broek voor de zomer. Voor schoenen kan je hogere en lagere schoenen kiezen. Het beste is ook om waterdichte schoenen aan te schaffen. Naast het natte weer kan je ook bij het golfen natte voeten krijgen door andere omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *