De beste tips voor kleding bedrukken

Steeds meer mensen bedrukken tegenwoordig zelf hun kleding. Bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest of voor een voetbaltoernooi. Tegenwoordig zijn er ook veel werkgevers die bedrijfskleding bedrukken. Er zijn veel webshops die je kleding voor je kunnen bedrukken. Maar waar moet je op letten als je kleding laat bedrukken? Wij geven je een paar goede tips

Kies de juiste pasvorm en maat

Het is natuurlijk belangrijk dat je de juiste maat uitkiest van je kleding. Omdat je de bedrukte kleding vaak online bestelt, heb je niet de mogelijkheid om de kleding eerst te passen. Dit maakt het vaak moeilijk om de juiste maat te kiezen. Omdat het gaat om gepersonaliseerde items, kun je ze achteraf niet meer ruilen. Kijk dus goed naar de maattabel om te zien welke maat jou gaat passen. Ook kun je in de reviews kijken of de kleding groot of klein valt.

Wat zijn de bedrukkingsmogelijkheden?

Voordat je de kleding gaat bestellen, moet je eerst goed kijken naar de bedrukkingsmogelijkheden. Hoeveel tekstregels kun je bijvoorbeeld kwijt op de kleding? Kun je verschillende kleuren gebruiken? Is er ruimte voor logo’s of afbeeldingen? Hoe scherp zijn de afbeeldingen? Dit zijn vragen die je van tevoren moet beantwoorden.

Hou rekening met de minimale ordergrootte

Veel webshops hanteren een minimale ordergrootte. Dit betekent dat je alleen grote partijen kleding in kan kopen. Bij bedrijfskledij is dit geen probleem, maar als je alleen een T-shirt voor jezelf wil bedrukken is dit niet handig. Zoek dit van tevoren even goed uit.

Let op de grootte van de bedrukking en het lettertype

Als je de kleding met tekst wilt bedrukken, is het natuurlijk van belang dat de tekst goed leesbaar is. Zorg er dus voor dat de tekst groot genoeg wordt afgedrukt. Kies ook een duidelijk en goed leesbaar lettertype en ga voor een contrasterende kleur met de rest van de kleding.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.