Overhemd met borstzakje

Wanneer je een overhemd wil kopen, kom je voor ongelooflijk veel keuze te staan. Allereerst kun je kiezen uit tal van verschillende soorten merken overhemd. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende soorten. Sommige overhemden zijn bijvoorbeeld vooral geschikt om tijdens chique gelegenheden of onder een pak te dragen, terwijl andere overhemden juist prima passen bij een casual outfit. Ook het overhemd met borstzakje is een apart overhemd dat vroeger erg populair was, omdat het zo praktisch was. Hoewel ze lang niet overal meer te krijgen zijn, brengen nog steeds heel veel topmerken dergelijke overhemden op de markt.

Hoe is het ontstaan?
Vroeger werden overhemden met name onder jasjes, vesten of truien gedragen. In de jaren zestig ontstond er echter een trend waarbij steeds meer mannen een overhemd zonder vest of trui gingen dragen. Als gevolg daarvan kwamen sommige fabrikanten op het fantastische idee om een borstzakje op de overhemden te maken. Dit borstzakje werd standaard aan de linkerkant van het overhemd gemaakt en was vooral erg praktisch. Het biedt immers extra opbergruimte wat vooral tijdens het werk erg functioneel kan zijn. Je kunt er bijvoorbeeld een notitieblokje in kwijt en/of een pen. Steeds meer mannen kozen voor een overhemd met borstzakje en binnen de kortste keren werd het model mateloos populair. Hoewel dit later wat minder werd, is dit type overhemd nooit meer verdwenen.

Speciaal voor mannen met stijl
Wie zegt dat een overhemd met borstzakje niet in de mode is, heeft het helemaal mis. Dat hangt namelijk vooral af van de manier waarop je het draagt en combineert met andere kleding. Er zijn nog steeds behoorlijk wat overhemden met een borstzakje al moet daar wel direct bij gezegd worden dat het voornamelijk om casual overhemden gaat. Overhemden in combinatie met een pak of colbert hebben over het algemeen niet de beschikking over een borstzak.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *