Pak voor heren

Een pak voor de heren: hoe kies je de juiste?

Een pak is decennialang al een essentieel onderdeel van de garderobe van een man, ongeacht zijn beroep. De trends veranderen, de aanbieders veranderen, en er zijn veel verschillende opties op de markt. Voor de heren: als je een pak gaat kopen, waar moet je dan aan denken? Er zijn vier belangrijke elementen om rekening mee te houden.

De juiste stof

Katoen is een populaire keus als je kiest voor een pak. Het is licht, zacht en niet overdreven duur. Katoen is perfect geschikt voor het lenteweer. Ook linnen is een fijne stof, omdat het dunner is dan katoen. Pakken van ribfluweel of wol zijn beter voor koude omstandigheden.

Pak naar jouw maat

Er zijn geen twee individuen met identieke lichaamsvormen. Een pak wat perfect bij jouw collega past, kan wellicht helemaal niet geschikt zijn voor jou. Het wordt je daarom sterk aangeraden om het pak op maat te laten maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Pakkend-Amsterdam. Zij nemen jouw maten op en maken een pak dat perfect om jouw figuur past.

Beoordeel altijd de schouders

Als je het pak aanhebt, kun je het beste naar de schouders kijken. Een pak op maat zit vaak perfect rondom de schouders, waardoor het goed bij jouw figuur past. Als de schouderpartij te groot is, kun je deze altijd laten aanpassen, zodat je uiteindelijk de winkel uitloopt met een pak wat bij jou hoort.

Accessoires

Als je een pak op maat laat maken, is het van hoge kwaliteit. Daarom heb je over het algemeen geen extra accessoires meer nodig. Als je ervoor kiest om een pak in de winkel te kopen, zijn accessoires toevoegen een goede keus. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wat bij jou past, hangt natuurlijk af van jouw stijl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pochet. Een casual outfit kan je een persoonlijk tintje geven met een pochet, maar je kunt er ook voor kiezen om hem te matchen met de stropdas.

Draag je een vlinderdas? Het dragen van een bijpassend pochet is een veilige keuze, maar je kunt ook de randjes opzoeken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een okergele pochet met een print, gecombineerd met een grijs pak en een donkergrijze vlinderstrik. Een pochet kan een onopvallend pak net wat meer stijlvol maken.

Om de look helemaal af te maken, kun je ervoor kiezen om een reversspeld toe te voegen. Zo maak je de look helemaal af. Op een zomerse dag zet je nog een zonnebril op, en dan is jouw look helemaal compleet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.